Välkommen till Bovilgården   Bovilgårdens Vänner   Konstnären Bo Vilson alias Bovil  © 2009    

 

 

 

 

Konstnären Bo Vilson alias Bovil

 

 

 

Information öppettider bokning
Tel 0560-12818

bovilgarden@telia.com

Bovilgårdens Vänner

Serier - Konst - Kultur

 

Mästertecknaren Bovils ateljé och hem har öppnats som Kulturgård. Det unika och vackra konstnärshemmet i naturskön miljö, granne med anrika Sahlströmsgården i Utterbyn nordost om Torsby.

 

  

                          

Välkommen att bli medlem i Bovilgårdens Vänner!

Bovilgårdens Vänner är en ideell  förening som bildades i mars 2009. Föreningens syfte är att bevara och vidareutveckla Bovilgården i Utterbyn som en konst- och kulturgård öppen för allmänheten. Bo Vilson var en av 40-talets mest kända serietecknare, men hans breda repertoar innefattar även illustrationer, målningar, skulpturer, sniderier m.m.

Vänföreningens roll är också att arrangera utställningar, i första hand med serietecknare och illustratörer, föredrag, musikaftnar och diskussionsträffar i Bovils anda. Bo var starkt engagerad i människans ödesfrågor som miljö, framtid och livsfrågor.

 


Ateljén

 

Medlemsavgiften är 150 kr per år, och med den bidrar Du aktivt till att bevara och vidareutveckla Bovilgården som kulturskatt och som mötesplats för alla åldrar som föreningens målsättning är. Om Du känner för att stödja detta kulturprojekt, sätt in medlemsaviften på
Plus-g. 51 28 13-7

OBS! Glöm ej att ange Ditt namn och Din adress!

Med vänlig hälsning från Styrelsen för Bovilgårdens Vänner!

Utterbyn 75, 685 92 TORSBY    bovilgarden@telia.com     0560 – 128 18      

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------