2015

Minnesutställning med originalserier

Fri konst med teckning, grafik och måleri m.m

Värmlands Tecknarfestival 2015

                       

UTSTÄLLNING 8/8 - Obs! förlängt till 4/10  fre - sön kl. 12-15 

                    Djur  *  Natur  *  Humor  *  Satir  *  Serier  *  Illustration

                            Emil Ahlman  *  Therésa Widjeskog-Ahlman     

              Martin Hagegård * Lars Mortimer * Thomas Strandberg


                        BOVILGÅRDEN &GALLERI BOVIL  Utterbyn, Torsby   

Bildgalleri från Värmlands Tecknarfestival 2015


              Foto / Dag Vilson / Förstora bilderna genom att klicka.

Lars Mortimer (1946–2014) var en svensk tecknare och serieskapare samt upphovsman till serien Hälge. Mortimer var bosatt i byn Långhed i norra Alfta, Hälsingland. Efter studieåren i Uppsala slog han in på serietecknandets bana. Hans första egna serie var björnen Bobo och dennes vänner Gnuttarna, som hade en egen tidning åren 1978–1989.  Tillsammans med engelsmannen Des Cox producerades därpåVattenhålet.  Under 1991 publicerades de första Hälge-stripparna i tidningarna Svensk Jakt och Åsa Nisse.  Hälge fick sin egen tidning år 2000 och har sedan dess givits ut en gång i månaden.


Det var med den underfundiga sextaggaren Hälge och hans vänner Blixten, Edvin, Ellen, Uffe m.fl. blev känd för den breda publiken. Lars Mortimer fick utmärkelsenAdamsonstatyetten 2002 för serien Hälge, som har blivit en av Sveriges mest framgångsrika serier internationellt sett.


Förutom en mångfald serieoriginal och -framsidor visas och försäljes i denna minnesutställning även fri konst som måleri, teckning och grafik.  I butiken finns tidningar och böcker m.m.


till salu. –  Alla åldrar hälsas välkomna!